MISE V OHROŽENÍ

zapsala Marta, 17.8.09
Pratele, jiste netrpelive ocekavate nove zpravy a vesele historky z nasi ctyrdenni plavby na parniku V. Ckalov, ale vydrzte jeste chvili, vcil mame jine starosti.

Sedim si tu v Igarce v kancelari Muzea vecne zmrzle pudy, pisu tyto radky, Stepan kopiruje vzacne dokumenty tykajici se strojky 503, kolem nas poletuje dobra duse nasi expedice Marija Miseckina, a vubec, vypada to jako idylka, ale…

Chteli jsme jeste dnes vecer odplout do Jermakova a zahajit tak nase dobrovolne stradani v divocine, jenomze, jak rikaji francouzi, cherche la penize. Jediny mozny clovek, ktery nas muze odpraviti na toto misto - Major Kazancev, rekl si o tak nehorazne penize, az se z toho hlava toci. Ale asi nam nic jineho nezbude… Marija Miseckina zbuntovala celou Igarku, dokonce starostu mesta, vsichni se pohorsuji nad nehoraznou cenou, toz doufejme, ze se v bidakovi hne svedomi, slituje se nad sympatickou skupinou mladych Cechu, odveze ji do Jermakova a my mu zaplatime preci jen o neco mene, nez stoji letenka z Krasnojarsku do Moskvy (ano, rekl si o 70 000 rublu!).

Takze nam drzte palce a teste se napriklad na kulinarske okenko, informace o pocasi, zpravy z nataceni, samozrejme pokracujeme v serii hygienickych stati atd.

2 komentáře:

  1. Vladimir řekl(a)...
    Hlavne ze jste prezili plavbu Ckalovem, uz jsem zacinal byt nervozni kde jste se zasekli. Koukam ale, ze i v Rusku je to jako doma - o zakazky a zakazniky nikdo nestoji. Tak doufam ze vyjednate priznivejsi cenu, kdyz to mate s podporou nacalstva.
    Vlado

    17. srpna 2009 15:47

    OdpovědětVymazat
  2. Držíme palce a těšíme se na další zprávy. S těmi vydřidušskými penězi je to stejné od východu na západ. Nemocnice v San Diegu mi právě naúčtovala za zlomenou nohu a 48 hodin pobytu v nemocnici 42 000 dolarů, tedy cca 800 000 Kč! Za 75 000 rublů by tu byl sotva odvoz sanitkou. Ach jo ...
    Moc Vás všechny zdraví náčelníkova rodina

    18. srpna 2009 6:28

    OdpovědětVymazat